KOSOVA Hackers

Krijo Radio ONLINE

Go down

Krijo Radio ONLINE

Post  n1k1 on Mon Apr 12, 2010 5:34 pm

Te nevoitet me pas WindowsXP ProfesionaL dhe normal e dini qe duhet me pas qasje 24 ore ne INT-ernational NET-work (INTER-NET)

po ashtu duhet ta instaloni (IIS Services)

Instalimi i IIS behet ne kete menyre:
Shko Start -> Control Panel -> Add/Remove Programs ->ne fund Add/Remove Windows Components

Pastaj shkon ku shkruan Internet Information Services dhe klikoni Details
dhe zgjedhe World Wide Web Service pastaj kliko OK dhe prit deri sa te instalohet Kujdes: CD-ne e Windows XP Professional duhet ta keni ne CD room

Duhet me pas IP statike po ashtu Winampin te instaluar

Pastaj beje download ShoutCast Server-in ketu : http://www.shoutcast.com/download/serve.phtml dhe pastaj instaloe

Pastaj beje Download ShoutCast DJ DSP : http://www.shoutcast.com/download/broadcast.phtml dhe pastaj instaloe

Pastaj ne kete menyre beje konfigurimin e Shout Cast Serverit:

Hape->My Computer pastaj-> Local Disck C: pastaj -> Program Files -> kerkoe Shoutcast >sc_serv.ini

pasi ta gjejsh sc_serv.ini hape me notepad

Shiko ne Notepad dhe gjeje ku shkruan maxuser=32 kete numer 32 beje 100

pastaj shiko ku shkruan password=changeme, kete changeme ndryshoe por mos e harro se pastaj me vone na kerkohet

Po ashtu gjeje ku shkruan portbase=8000 numrin 8000 ndryshoe dhe beje 8015

Tani beje "Save" dhe mbylli te gjitha windows dritaret

Pastaj vepro keshtu:

Shko -> Start -> Programs -> Shoutcast Dnas -> Shoutcast Dnas (console) kete e len te hapur po ashtu shko tek Winamp-i kliko me klik djathtë diku lart

tani shko tek Options-> Preferences dhe hapet nje dritare

Pastaj shko tek : Dsp/Effect -> Nullsoft Shoutcast Source dsp v1.8.2b [dsp_sc.dll]

Pastaj do hapet 1 dritare tjeter ku shkruan "Shoutcast Source"

pastaj shiko gjeje apo shko tek "OUTPUT":

posht shkruan "address" dhe aty e shenoni IP tuaj statike qe e keni

tek "PORT" e shkruani 8015 poashtu tek "Password" shkruje passwordin qe e ke dhene me lart tek sc_serv.ini

pastaj te "ENCODER" zgjedhe " 1 " poashtu tek "RECONNECTION TIMEOUT" shkruaje 0

Pastaj shko ne "yellowpages" dhe shkruaj diçka qka te deshiron p sh ix & nixer

Pastaj Shko tek butoni tjeter "ENCODER": dhe tani tek "ENCODER TYPE" zgjedhe mp3 encoder

Gjithashtu shko tek "ENCODER SEETINGS" clickoe 24kbps 22.050khz mono

Pastaj shko tek INPUT: ( kjo na lejon qe te zgjedhim qe a duam te leshojm muzik nga Sound Card apo nga Winamp-i dhe e zgjedh se cilen deshiron

Pastaj kthehemi prap tek butoni "OUTPUT" dhe klikojm "CONNECT"

Dhe pastaj normal e dini qe duhet me di IP tuaj statike qe e ke dhene si dhe Passwordin

Kjo eshte nje nga format e krijimit te nje Radio Online..
avatar
n1k1
Admin

Posts : 78
Join date : 2010-04-10
Location : N;WebFaqe

View user profile http://kosovahackers.getgoo.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum